Arbejdsområder

Som demenskonsulenter er vi opdaterede på den nyeste forskning og forsøger at implementere passende ny viden i alle vores arbejdsområder

Demens forandrer livet. Ja, og det er rigtigt, at demens også påvirker hele familien. En grundlæggende forudsætning for at kunne leve et godt liv med en demens­sygdom er, at mennesket med sygdommen mødes med forståelse og ses som et helt menneske med egne ønsker og behov. Personen skal måske have hjælp til at gennemarbejde sine følelser og se nye muligheder.

Alle familier er forskellige og har forskellige behov og ressourcer - så én løsning passer aldrig til alle. Vi, demenskonsulenterne, kommer gerne på hjemmebesøg og tilbyder støtte til hele familien i det omfang, der er behov for det.

Livet kan og skal stadig leves og nydes, og vi kan bidrage til et trygt og godt hverdagsliv med mulighed for meningsfulde aktiviteter og gode oplevelser.

 

Derfor tilbyder vi forskellige kurser både til personen med sygdommen og pårørende. Bl.a. tilbyder vi kognitivt stimulationsterapi, et tænke-træningsforløb, over 7 uger, hvor vi træner de områder i hjernen, som berøres af en demenssygdom. Dette træningsforløb tilbydes i det nye rådgivnings– og aktivitetscenter i Viborg. Datoer og steder fremgår af vores hjemmeside. Derudover starter vi gerne tænke-trænings­forløb lokalt i kommunen, når der er deltagere nok til et hold (4-6 personer).

 

I Undallslund skov har vi et 'udelivs'-projekt’ ledet af frivillige naturvejledere. Her kan man komme hver mandag eftermiddag og hygge sig med fx at bage pandekager over bål, gå ture i skoven, drikke kaffe i skovfogedhuset, snakke og hygge.

 

For pårørende tilbyder vi to gange årligt en demensskole, hvor vi går mere i dybden med særligt fokus på kommunikation, jura og miljø. Vi tilbyder pårørendegrupper to gange årligt, ligesom vi altid giver tid og rum for individuelle samtaler.

 

Vi kommer gerne i private hjem og underviser familie/venner/kolleger etc. om, hvad der måtte være behov for, så mennesket med demenssygdommen fortsat kan have gode relationer til dem omkring sig. I rådgivnings-og aktivitetscentret kan man hver dag møde andre enten til brugerbestemte aktiviteter eller bare en sludder over en kop kaffe. Man vil også kunne have mulighed for en snak om livet. Det er uhyre vigtigt, at man ikke blive isoleret og gemmer sig af vejen af frygt for ikke at kunne leve op til de sædvanlige forventninger.

 

Vi har sammen med Ældresagen og Alzheimerforeningen en café, hvor man en gang om ugen kan komme og være sammen med andre. Der er en demenskonsulent tilstede, som sammen med engagerede frivillige skaber et godt miljø for alle.

 

Som demenskonsulenter er vi opdaterede på den nyeste forskning og forsøger at implementere passende ny viden i alle vores arbejdsområder.

Sidst opdateret: 09.01.2018