Båret af frivillige kræfter

Rådgivnings- og aktivitetscentret er langt hen ad vejen båret af frivillige kræfter, og vi har brug for mange frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for mennesker med demens i tidlige stadier af deres sygdom og for deres familie.

De frivillige kræfter er ofte dem, der sikrer, at vores aktiviteter kan gennemføres. Vi søger hele tiden nye frivillige, der vil bidrage til at skabe gode oplevelser for mennesker, der har demens tæt inde på livet.

Din alder er underordnet. Det kan være alt lige fra 16 til 85 år. Du kan måske byde ind med 1-2 timer om ugen eller om måneden? Det skal være, hvad du har lyst til og brænder for, så kom endelig med dit forslag. Aktiviteter kunne f.eks. være Fit Light, spille stigegolf, gå ture, lave naturprojekter, spille musik, madlavning, engelskhold og meget meget mere.

Vi giver gerne en kop kaffe og sammen finder vi lige præcis det, du ønsker at byde ind med. Du er også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon.

Vi søger dig, som:

 • Er motiveret til opgaven og som gerne vil engagere sig socialt med mennesker med en demenssygdom og deres familie
 • Har en høj grad af empati og kan sætte sig i borgerens sted
 • Har gode kommunikative evner
 • Kan planlægge og er god til at samarbejde med andre
 • Møder omverdenen med smil og varme
 • Er mødestabil

Vi tilbyder:

 • Sammenkomster med fokus på sociale relationer
 • Muligheden for at gøre en forskel og øge livskvaliteten hos mennesker med en demenssygdom og deres familie
 • Muligheden for at blive del af et godt fællesskab
 • Et fuldt finansieret projektforløb med opbakning fra en professionel organisation
 • Mulighed for at få erfaring med målgruppen og tilføje dette på dit CV

Rådgivnings- og aktivitetscentret samarbejder med Hukommelsesklinikken og Neurologisk afdeling alle fra Hospitalsenheden Midt, Region Midtjylland samt Ældresagen og Alzheimerforeningen. Det er ikke nødvendigt at være medlem af Ældresagen eller Alzheimerforeningen for at være frivillig, og alle er meget velkomne.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Der er mange gode ting ved at være frivillig hos os. Her er nogle udtalelser fra nogle af vores frivillige.

 • "Masser af humør og gode grin"
 • "Jeg føler, at jeg gør en verden til forskel"
 • "Jeg føler, at jeg giver så lidt og så får jeg dobbelt så meget igen"

Hvor ligger Rådgivnings- og Aktivitetscentret?

Rådgivnings- og aktivitetscenteret er en del af Demensenheden.

Vi holder til på Liseborg Hegn 10a, 1.sal., 8800 Viborg.

Vi søger frivillige til

Denne dag har vi Cafe Blomsten, hvor eftermiddagen starter med forskellige aktiviteter. Det er ofte forskelligt fra gang til gang og du er med til at planlægge hvad der skal ske. Det kan f.eks. være brætspil, Fit Light, fysisk træning, billard, stigegolf, dans eller noget helt tredje. Vi slutter eftermiddagen med fælleskaffe sammen med pårørende.

Her skal der laves kaffe, gøres klar og rydde af efter arrangementer.

Der bliver løbende arrangeret forskellige former for aktiviteter og udflugter. Det kan f.eks. være fisketure til en Put and Take sø eller Gudenåen, Byvandring med guide, udflugt til håndværkermuseet i Randers, familiehygge ved Verdenskortet i Klejtrup, spisning på Hvidsten Kro, film-eftermiddage med fællesspisning og meget meget mere.

Sammen med brugerne er du med til at planlægge og stå for de forskellige aktiviteter. Vi sørger for at du bliver klædt godt på til opgaven.

 

Intensivt kursusforløb til borgere med en demenssygdom, som er i tidlig stadie af deres sygdom. Kurset kan være med til at styrke koncentration, sprog og hukommelse for deltagerne ved brug af 18 nøgleprincipper. Dette gøres ved at skabe et stimulerende og rart fællesskab, som kan styrke deltagerne kognitivt, deres kommunikation og de sociale kompetencer. I løbet af et syv ugers forløb skal deltagerne spille brætspil, synge og deltage i samtaler om både aktuelle og tidligere begivenheder. Deltagerne har stort udbytte af det sociale samvær ved CST og det er vigtigt, at det er sjovt og spændende at deltage, for ellers kan det være hårdt med mentaltræning og blive udfordret hjernemæssigt.

Kurset er fordelt over 7 uger. Gruppen består af 5-8 faste deltagere, 1 medarbejder og 1 frivillig. Vi mødes 2 gange om ugen af en times varighed pr. gang. Mandage kl. 11.30-12.30 og torsdage kl. 11.30-12.30.

Som frivillig vil du blive klædt på til opgaven og din funktion vil være medleder, hvor din opgave bl.a. vil være at hjælpe og støtte deltagerne i de forskellige aktiviteter. Der vil altid være en fast medarbejder, som leder af gruppen. Der vil være mulighed for at blive certificeret i CST via et 1 dagskursus, betalt af centeret. Dette skal aftales på forhånd med centeret.

Efterfølger af CST grundforløb. Forskning viser, at metoden kan fastholde de opnået forebringer, der er opnået fra grundprogrammet (CST). Her benyttes de samme 18 nøgleprincipper som ved CST, for at skabe et stimulerende og rart fællesskab, som kan styrke deltagerne kognitivt, deres kommunikation og de sociale kompetencer. I løbet af 14 sessioner, fordelt over 14 uger, skal deltagerne spille brætspil, synge og deltage i samtaler om både aktuelle og tidligere begivenheder. Deltagerne har stort udbytte af det sociale samvær ved CST og det er vigtigt, at det er sjovt og spændende at deltage, for ellers kan det være hårdt med mentaltræning og blive udfordret hjernemæssigt.

Kurset er fordelt over 14 gange. Gruppen består af 5-8 faste deltagere, 1 medarbejder og 1 frivillig. Vi mødes 1 gange om ugen af en times varighed. Torsdag kl. 13-14. Som frivillig vil du blive klædt på til opgaven og din funktion vil være medleder. Der vil altid være en fast medarbejder, som leder af gruppen medmindre andet aftales. Din opgave vil bl.a. være at hjælpe og støtte deltagerne i de forskellige aktiviteter. Der er mulighed for at blive certificeret i CST via et 1 dagskursus, betalt af centeret. Dette skal aftales på forhånd med centeret.

Kontakt

Bettina Bunch

Projektleder

Tlf: 61 89 78 28

Kom med på en rundvisning i Demensenheden, Rådgivnings- og Aktivitetscenter