INDHOLD

Hvis du er i tvivl om, om du har demens, lige har fået en demensdiagnose eller er under udredning, dukker der et væld af spørgsmål op. Dem vil vi gerne hjælpe dig med at svare på.

Der kan være andre sygdomme, der giver symptomer som minder om demens. Derfor er det vigtigt at opsøge egen læge, hvis man oplever et eller flere af nedenstående symptomer. Der skal en egentlig udredning til for at stille en diagnose.

På hjemmesiden National Videnscenter for demens kan du finde rigtig meget viden om demens - alt lige fra udredning for demens, demenssygdomme, forebyggelse af demens, behandling af demens, livet med demens samt bilkørsel og demens.

Derudover vil du også finde links til materiale vedr. lovgivning og demens, kørekort samt hjælp og støtte, herunder det kommunale tilbud.

Du er også velkommen til at kontakte demenskonsulenterne, hvis du har spørgsmål eller behov for hjælp og støtte.

Hvad er demens?

Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomstilstande karakteriseret ved vedvarende svækkelse af mentale funktioner. Demens er således ikke en specifik sygdom, idet mange forskellige sygdomme kan medføre demens.

God viden om demens

Livet med demens

Forebyggelse af demens

Forskningen viser, at det er muligt at mindske risikoen for demens.

Din livsstil og generelle helbred har en vis sammenhæng med risikoen for at udvikle demens - også flere årtier før de første symptomer på demens dukker op. Selv det bedste helbred eller den sundeste livsstil er dog ingen garanti mod at udvikle demens.

Men med simple livsstilsændringer kan du få indflydelse på din risiko.