INDHOLD

Hjælp og støtte af en demenskonsulent

Demens forandrer livet og påvirker hele familien. En grundlæggende forudsætning for at kunne leve et godt liv med en demens­sygdom er, at mennesket med sygdommen mødes med forståelse og ses som et helt menneske med egne ønsker og behov. Personen skal måske have hjælp til at gennemarbejde sine følelser og se nye muligheder.

Hjemmebesøg

Vi kommer gerne i private hjem og underviser familie/venner/kolleger osv. om, hvad der måtte være behov for, så personen med demenssygdommen fortsat kan have gode relationer til dem omkring sig.

 

Efter diagnosen

En demenskonsulent kan f.eks. tale med dig og dine pårørende om udredningen, hverdagen, gode råd, fremtiden og hvad der ellers kan være af spørgsmål. Demenskonsulenten er også opsøgende på om hverdagen kan gøres bedre for dig f.eks. ved besøg af hjemmeplejen til praktiske ting, hjælpemidler samt aktiviteter. Der samarbejdes med visitationen og hjemmeplejen hvis du har behov for praktisk hjælp.

I Hukommelsesklinikken eller Team for Ældrepsykiatri vil du ofte være spurgt om du ønsker, at blive kontaktet af en demenskonsulent. Har du takket ja til dette, vil demenskonsulenterne modtage oplysninger om at du er blevet udredt for demens og ønsker at blive kontaktet. Der kan gå lidt tid før demenskonsulenterne modtager beskeden, samt der kan forekomme ventetid.

Hvis ikke du har takket ja til at en demenskonsulent skal kontakte dig, har vi ikke fået besked og kontakter dig derfor ikke.

Du og dine pårørende er altid velkommen til selv at kontakte demenskonsulenterne på tlf. 87 87 64 43.

Kontakt demenskonsulenterne

Anita Ulrik Troels

Demens- og udviklingskonsulent

Tlf: 87 87 62 87

Kirsten Kolding

Demens- og udviklingskonsulent

Tlf: 41 71 96 50

Ninna Førgaard

Demens- og udviklingskonsulent

Tlf: 21 14 23 75

Maria Værge Offersgaard - På barsel

Demens- og udviklingskonsulent

Tlf: 87 87 66 04